Deputāti: jāprecizē kreditēšanas reklamēšanas ierobežojumi

(20.02.2019.)
Galerija

Kreditēšanas reklamēšanas ierobežojumus, kuri pieņemti 12.Saeimā, nepieciešams precizēt, jo to piemērojums formulēts neskaidri, trešdien, 20.februārī, kopsēdē vienisprātis bija Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti.

“Kopsēdē vērsām uzmanību uz nepilnībām pieņemtajos grozījumos Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, par kuriem mūs informēja mediju un reklāmas jomas pārstāvji. Tagad darbu ar priekšlikumiem pieņemtās normas precizēšanai un uzlabošanai pārņems Tautsaimniecības komisija,” pēc sēdes norādīja Cilvēktiesību komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš.

A.Kaimiņš akcentēja, ka konkrētie likuma grozījumi neatbilst to pieņemšanas mērķim aizliegt tikai ātro kredītu reklāmas, bet ierobežo arī informācijas izplatīšanu par tādiem pakalpojumiem kā auto līzings. Turklāt grozījumi, kam jāstājas spēkā 1.jūlijā, radīs finansiālus zaudējumus vietējiem medijiem.

“Tautsaimniecības komisijas deputāti ir skeptiski pret pieņemto kreditēšanas reklamēšanas ierobežojumu liberalizāciju, tomēr izskatīsim priekšlikumus, kas padarītu jau pieņemtās normas piemērošanu skaidrāku,” pēc sēdes norādīja Tautsaimniecības komisijas priekšsēdētāja biedrs Krišjānis Feldmans.

Patērētāju tiesību aizsardzības centra direktore Baiba Vītoliņa deputātiem norādīja, ka pašlaik noteiktie kreditēšanas reklamēšanas ierobežojumi ir neskaidri un grūti uzraugāmi, pieļaujot iespēju tos “apiet” jeb neievērot.

Deputāti aicināja Patērētāju tiesību aizsardzības centru, kā arī citas jautājuma apspriešanā iesaistītās institūcijas sagatavot priekšlikumus normas precizēšanai. Tāpat apspriesta iespēja izveidot attiecīgajam jautājumam veltītu darba grupu.

 

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī