Saeima sāks darbu pie nākamā gada valsts budžeta projekta

(18.10.2017.)

Saeima ceturtdien, 19.oktobrī, lems par 2018.gada valsts budžeta projekta nodošanu izskatīšanai parlamenta komisijās. Valsts budžeta projekta paketē iekļauti divi jauni likumprojekti, grozījumi 26 likumos, kā arī likumprojekts “Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2018., 2019. un 2020.gadam” un likumprojekts “Par valsts budžetu 2018.gadam”. 

Tāpat rītdien komisijām plānots nodot grozījumus Civilprocesa likumā, kas paredz noteikt kārtību, kādā piespiedu piedziņa vēršama uz apbūves tiesību, un grozījumus Atkritumu apsaimniekošanas likumā, kas paredz pilnveidot atkritumu apsaimniekošanas sistēmu, tostarp ierobežot nelegālo komersantu darbību. 

Vēl Saeima lems, vai komisijām nodot grozījumus Saeimas vēlēšanu likumā, kas izstrādāti, ņemot vērā informācijas tehnoloģiju izmantošanu vēlēšanu procesā. 

Galīgajā lasījumā Saeima skatīs Civilprocesa likuma grozījumus, kas paredz likumu papildināt ar nodaļu par zaudējumu atlīdzināšanu saistībā ar konkurences tiesību pārkāpumiem. 

Savukārt otrajā lasījumā Saeimas sēdē plānots skatīt izmaiņas Jūras kodeksā, kas paredz kuģu īpašniekiem noteikt stingrākas prasības saistībā ar jūrnieku darba apstākļiem, un likuma grozījumus saistībā ar aizsardzības un drošības jomas iepirkumu organizācijas regulējuma saskaņošanu ar Publisko iepirkumu likumā ietvertajiem jauninājumiem. 

Rītdienas Saeimas sēdes darba kārtībā ir arī lēmuma projekts par kolektīvā iesnieguma “Likvidēsim iespēju Saeimas deputātiem balsojumos atturēties” turpmāko virzību, kā arī pieprasījums Ministru prezidentam Mārim Kučinskim par valsts bezdarbību, nepiemērojot pensijām iedzīvotāju ienākuma nodokļa papildu atvieglojumus par invaliditāti. 

Saeimas 19.oktobra sēdes darba kārtībā ir 51 jautājums. 

Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde