Saeimā atklāj skolēnu fotogrāfiju izstādi „Drošs savā Latvijā!”

(08.11.2012.)
VideoGalerija

Brīva un neatkarīga valsts ir vērtība, un tā ir sargājama. Valsts drošība ir pašu cilvēku rokās. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, ceturtdien, 8.novembrī, Saeimā atklājot skolēnu fotogrāfiju izstādi „Drošs savā Latvijā!”. Izstāde ļauj paraudzīties uz Latviju skolēna acīm un atklāj, kā jaunieši izprot savas ģimenes, draugu, skolas un visas valsts drošību.

Konkursā piedalījās 54 autori, kas iesūtīja 82 darbus. „Īpaši gandarīta esmu par to, ka atsaukušies ir skolēni ne tikai no Rīgas, bet no visiem Latvijas reģioniem - no Valdemārpils, Priekuļiem, Liepājas, Dobeles, Daudzeses, Valmieras, Viļķenes, Dricāniem un daudzām citām Latvijas vietām,” akcentēja S.Āboltiņa.

Sakot paldies skolēniem par dalību fotokonkursā, Saeimas priekšsēdētāja atgādināja, ka 11.novembrī pieminam cilvēkus, kuri gan 1919.gadā, gan barikādēs, gan starptautiskajās misijās par mūsu valsti ir atdevuši dārgāko - savu dzīvību.

Arī Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis komisijas vārdā pateicās skolēniem par piedalīšanos un uzsvēra, ka konkursa žūrijai no iesūtītajiem darbiem bija ļoti grūti izvēlēties labākās fotogrāfijas. „ Aizsardzības komisijai, kura strādā ne tikai ar likumdošanu, bet arī uzrauga drošības iestādes – armiju, policiju, ugunsdzēsējus, robežsardzi - ir svarīgs arī pašu iedzīvotāju viedoklis par drošību – šajā gadījumā tas ir jūsu viedoklis, kā jūs ar savām acīm redzat šo drošību,” sacīja A.Latkovskis, norādot, ka fotogrāfijas izvietos komisijas telpās.

„Ģimene un cilvēki ir valsts pamats. Labas ģimenes audzina labus cilvēkus, un tā ir mūsu sabiedrība, kas veido mūsu drošību,” šodien izstādes atklāšanā sacīja viena no konkursa dalībniecēm Siguldas Valsts ģimnāzija 12.klases skolniece Anna Alvīne Vītola. Raksturojot iesūtīto fotogrāfiju, Dobeles Valsts ģimnāzijas 9.klases skolniece Kristiāna Ozoliņa atzina - katrs cilvēks ir svarīgs Latvijai, tāpēc ikvienam jātur rokās Latvija, lai to sargātu. Savukārt Reinis Pāvils no Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5.vidusskolas sacīja, ka viņa fotogrāfijā attēlots skaistākais saulriets, kādu šogad esot sanācis redzēt – Liepājas osta un tās karakuģi bija iemūžināšanas vērts mirklis. Skolēni atzina, ka ziņa par uzvaru fotokonkursā un iespēja apmeklēt Saeimas namu viņus patīkami pārsteigusi.

Lai veicinātu jauniešu interesi par valsts aizsardzību un drošību, 8.-12.klašu skolēni, gaidot Lāčplēša dienu, tika aicināti piedalīties Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas organizētajā fotogrāfiju konkursā.

15 radošākos darbus izvēlējās žūrijas komisija, ņemot vērā arī ieguldītā darba apjomu, darba oriģinalitāti un māksliniecisko kvalitāti. Žūrijas komisijā bija Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti, Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube, Saeimas Sabiedrisko attiecību biroja pārstāvis, kā arī profesionāls fotogrāfs.

Konkursa uzvarētāji ir - Patrīcija Eglīte, kura mācās Baumaņu Kārļa Viļķenes pamatskolas 9.klasē, Edgars Jānis Plēģeris no Priekuļu un Jāņmuižas Valsts tehnikuma, Elīna Jēkabsone no Siguldas Valsts ģimnāzijas 11.klases, Ilze Zuce–Tenča un Anna Alvīne Vītola no Siguldas Valsts ģimnāzijas 12.klases, Kintija Teilāne, kura mācās Priekuļu pamatskolas 9.klasē, Jānis Keidāns, kurš mācās Dricānu vidusskolas 8.klasē, Lauma Ance Umule no Limbažu novada ģimnāzijas 9.klases, Agnese Dakstiņa no Valdemārpils vidusskolas 8.klases, Kristīne Keiša un Līga Keiša no Baltinavas vidusskolas, Marija Šumilo, kura mācās Rīgas 33.vidusskolas 12.klasē, Kristiāna Ozoliņa no Dobeles Valsts ģimnāzijas 9.klases, Reinis Pāvils, kurš mācās Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5.vidusskolas 12.klasē, Mārtiņš Dubovskis no Daudzeses pamatskolas 8.klases, kā arī Elvīra Grasmane no Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas 10.klases.

Izstādes atklāšanas fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157631959103911/
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta!



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā