Meža īpašnieku kooperatīvi varēs saņemt nodokļu atvieglojumus

(13.09.2012.)

Saeima ceturtdien, 13.septembrī, trešajā galīgajā lasījumā pieņēma Kooperatīvo sabiedrību likuma grozījumus, kas dod iespēju meža īpašnieku dibinātai kooperatīvai sabiedrībai izmantot īpašu nodokļu režīmu.

Ievērojot nodokļu likumos noteikto kārtību, kooperatīvā sabiedrība uzņēmumu ienākuma nodokli nemaksā patstāvīgi, bet katrs mežsaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības biedrs maksā iedzīvotāju ienākuma nodokli vai uzņēmumu ienākuma nodokli no pārpalikuma daļas, kas tam pienākas.

Grozījumi paredz, ka meža īpašnieku kooperatīvā sabiedrība sniedz mežsaimniecības produkcijas realizācijas pakalpojumus, bet nenodarbojas ar mežsaimnieciskās produkcijas ražošanu.

Tāpat likuma grozījumi nosaka, kādas darbības personai ir liegtas, ja viņai ir atņemtas vai ierobežotas tiesības uz komercdarbību un tiesības ieņemt noteiktus amatus kooperatīvās sabiedrības pārvaldes institūcijās. 

Kā norāda likumprojekta autori, grozījumi veicinās meža īpašnieku darbības efektivitāti.

Kooperatīvā sabiedrība ir brīvprātīga fizisko un juridisko personu apvienība, kuras mērķis ir sniegt pakalpojumus tās biedru saimnieciskās darbības efektivitātes paaugstināšanai.




Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta