Aicina skolēnus piedalīties fotokonkursā par valsts aizsardzību un drošību

(10.09.2012.)

Lai veicinātu skolēnu interesi par valsts aizsardzību un drošību, skolēni aicināti piedalīties Saeimas rīkotajā fotogrāfiju konkursā „Drošs savā Latvijā”. Fotogrāfijas konkursam var iesūtīt līdz 25.oktobrim.

„Toreiz, 1919.gada 11.novembrī, izšķīrās tikai pirms nepilna gada dibinātās Latvijas valsts liktenis. Lāčplēša dienā mēs pieminam tos Latvijas armijas karavīrus, kas izcīnīja mūsu valsts neatkarību. Šodien, esot Eiropas Savienības un Ziemeļatlantijas līguma organizācijas dalībvalsts, mēs atrodamies plašā drošības telpā. Tuvojoties Lāčplēša dienai, vēlos skolēnus aicināt paraudzīties uz mūsu valsts drošību un fotogrāfijā pastāstīt, kā katrs saprot savas ģimenes, draugu, skolas vai visas valsts drošību,” uzsver konkursa iniciators, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

Ikviens 8.-12.klases skolēns ir aicināts iesūtīt paša uzņemtu digitālu fotogrāfiju, kurā atainots, kā viņš izjūt Lāčplēša dienu un kas viņam ļauj Latvijā justies droši. Fotogrāfijai jāpievieno arī nosaukums, un, ja nepieciešams, īss idejas apraksts.

Iesūtītās fotogrāfijas vērtēs žūrija, kuras sastāvā būs Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti, Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube, Saeimas Sabiedrisko attiecību biroja pārstāvis, kā arī profesionāls fotogrāfs.

Desmit labāko darbu autorus gaida balva − unikāls izbraukums ar pirmo Latvijā būvēto patruļkuģi un ekskursija kuģu būvētavā. Konkursa uzvarētāji varēs ekskursijā apmeklēt Saeimas namu un piedalīties fotogrāfiju izstādes atklāšanā.

Skolēni aicināti fotogrāfijas līdz šī gada 25.oktobrim sūtīt uz e-pastu info@saeima.lv vai datu nesējā pa pastu uz Jēkaba ielu 11, Rīgā LV-1811, norādot savu vārdu, uzvārdu, skolu, klasi, kontakttālruņa numuru un e-pasta adresi.

 

Aicinājums

Nolikums

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt