Ināra Mūrniece aicina sekmēt ekonomisko sadarbību ar Izraēlu

(13.09.2019.)
VideoGalerija

Latviju un Izraēlu vieno aktīvs parlamentārais dialogs, kuru vēlamies tālāk stiprināt. Esam jo īpaši ieinteresēti sekmēt ekonomisko sadarbību, atbalstot jaunuzņēmumus un moderno tehnoloģiju izmantošanu, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece piektdien, 13.septembrī, tiekoties ar Izraēlas Valsts ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Orli Gilu (Orli Gil), kura parlamentā bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

I.Mūrniece atzinīgi novērtēja 2017.gadā notikušo Izraēlas parlamenta priekšsēdētāja Jūlija Joela Ēdelšteina (Yuli-Yoel Edelstein) vizīti Saeimā un pateicās par uzaicinājumu nākamgad apmeklēt vizītē Knesetu.

Saeimas priekšsēdētāja un vēstniece bija vienisprātis, ka Latviju un Izraēlu vieno draudzīgas divpusējās attiecības gan politikā, gan kultūrā, kas veidotas starp abu valstu iedzīvotājiem, uzņēmējiem un likumdevējiem. Tāpat abas valstis vieno cieņa pret savu vēsturisko atmiņu. Tikšanās laikā tika pārrunātas arī sadarbības iespējas kiberdrošības, vides aizsardzības, izglītības un kultūras jomā.

Izraēlas Valsts vēstniece Orli Gila akreditēta darbam Latvijā šā gada 3.septembrī.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157710824621686

Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta