Saeima piedāvā prezentāciju par likumprojektu pieņemšanas gaitu

(06.02.2012.)

Saeima papildinājusi informatīvo materiālu klāstu, lai veicinātu parlamenta pieejamību un nodrošinātu iespēju ikvienam uzzināt par dažādiem Saeimas darba aspektiem. No pirmdienas, 6.februāra, Saeimas mājaslapā www.saeima.lv pieejama prezentācija par likumprojekta pieņemšanas gaitu. Prezentācija tiks nosūtīta arī skolām, aicinot to izmantot kā mācību līdzekli, skaidrojot parlamenta darbu.

Prezentācijā var ērti izsekot likumprojekta ceļam no tā iesniegšanas līdz izsludināšanas brīdim. Materiāls piemērots plašam interesentu lokam, jo tekstu papildina prezentācijas shematiskā struktūra un fotogrāfijas.

Lai iecerētās likuma izmaiņas stātos spēkā, tās vairākkārt tiek skatītas ne tikai Saeimas sēdē, bet arī atbildīgajā komisijā un Saeimas Prezidijā. Materiāls sniedz informāciju par katra darba posma uzdevumiem – sākotnēji tiek apspriesti likumprojekta vispārīgie principi, savukārt pēdējā posmā vairāk tiek veikti redakcionāli uzlabojumi.

Atbildīgajā Saeimas komisijā, strādājot ar likumprojektu, tiek apspriesti saņemtie priekšlikumi, pieaicināti atbildīgo ministriju un nevalstisko organizāciju pārstāvji. Lai likumprojekts būtu kvalitatīvs, darbā iesaistās arī latviešu valodas un juridiskās tehnikas speciālisti.

Prezentācija par likumprojekta pieņemšanas gaitu papildina jau esošo informatīvo materiālu klāstu par Saeimas darbu. Parlamenta mājaslapā pieejamas faktu lapas, prezentācijas un video sižeti, kas stāsta gan par Saeimas nama arhitektūru un ekskursiju iespējām, gan arī parlamenta sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām, Saeimas Prezidiju un Saeimas iesaisti Eiropas Savienības jautājumos. Tradicionāli vislielākā skatītāju interese ir par video sižetiem, kas ļauj ielūkoties Saeimas sēžu un ārvalstu vizīšu sagatavošanas aizkulisēs. Tāpat sagatavoti materiāli par Apmeklētāju un infoŗmācijas centra darbu un vēsturiskajiem notikumiem Jēkaba ielā, kā arī citi materiāli.

Prezentācija „Likumprojekta pieņemšanas gaita” pieejama šeit. Prezentācija veidota Prezi.com vidē.

Ar prezentācijām un citiem informatīvajiem materiāliem var iepazīties ne tikai Saeimas mājaslapā, bet pieteikties arī uz personīgu stāstījumu Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrā. Īpaši aicināti vidusskolas audzēkņi grupās līdz 25 cilvēkiem. Interesentus lūdzam zvanīt uz Saeimas informatīvo tālruni 67087321 vai e-pastu info@saeima.lv .

 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima