Izvirzīti kandidāti NEPLP otrajai izvērtēšanas kārtai

(19.12.2011.)

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija pirmdien, 19.decembrī, atklāti balsojot ar vēlēšanu zīmēm, nolēma otrajai atlases kārtai virzīt 17 Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļu kandidātus.

Turpmākai virzībai no sākotnējā četrdesmit viena kandidāta komisija atbalstīja Anitu Braunu, Daci Bucenieci, Aināru Dimantu, Aiju Dulevsku, Māru Eglīti, Gintu Grūbi, Sergeju Kārīti, Pēteri Krilovu, Andri Ķēniņu, Andri Mellakaulu, Aleksandru Mirlinu, Daini Mjartānu, Ilmāru Muulu, Ritu Našenieci, Ilzi Strengu, Rolandu Tjarvi un Ivaru Zviedri.

Komisijas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra, ka jaunā NEPLP locekļu pieteikšanas, atlases un ievēlēšanas kārtība, kā arī plašā sabiedrisko organizāciju un mediju iesaiste, atšķirībā no līdzšinējās procedūras, kandidātu ievēlēšanu padarījusi caurspīdīgu un atklātu. Turklāt pirmo reizi NEPLP locekļa amata kandidātus nedrīkstēja ieteikt politiskās partijas un Saeimas frakcijas, tādējādi izvairoties no procesa politizācijas, sacīja I.Mūrniece.

Rīt, 20.decembrī, Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē plkst.13.00 notiks debates, kurās piedalīsies izvirzītie kandidāti un sabiedriskās organizācijas. Debates kalpos par platformu publiskai viedokļu apmaiņai par izvirzītajiem kandidātiem, kā arī turpmākiem plašsaziņas līdzekļu attīstības virzieniem. Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija rīkos izbraukuma sēdi, lai uzklausītu diskusijās paustos viedokļus.

Saskaņā ar Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu NEPLP locekļu kandidātus apstiprināšanai Saeimā, konsultējoties ar biedrībām un nodibinājumiem, kas darbojas plašsaziņas līdzekļu, izglītības, kultūras, zinātnes un cilvēktiesību jomā, izvirza Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija. Padomi, kas sastāv no pieciem locekļiem, uz pieciem gadiem apstiprina Saeima, un padomes locekļus var ievēlēt atkārtoti, bet ne vairāk kā divas reizes pēc kārtas.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde