Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa: Jauniešu līdzdalība un patriotisms ir izšķirošs Latvijas nākotnei

(11.08.2011.)

Starptautiskajā jaunatnes dienā, ko pasaulē atzīmē 12.augustā, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa sveic Latvijas jauniešus un uzsver: „Jauniešu loma valsts izaugsmes un drošas nākotnes veidošanā ir nenovērtējama. Tieši jaunās paaudzes aktīva līdzdalība un patriotisms ir izšķirošs, lai veidotu mūsu valsti tādu, ar kuru varam lepoties.”

S.Āboltiņa uzskata: „Mūsu valstij ir un būs vajadzīgi jauni, gaiši prāti un drosmīgas idejas, un esmu droša, ka tieši tādi ir Latvijas jaunieši - radoši, mērķtiecīgi un neatlaidīgi! Par to esmu pārliecinājusies gan pasniedzot barikāžu dalībnieku piemiņas zīmes Latvijas reģionos, gan Ēnu dienā un nesen noritējušā Jauniešu Saeimā, kur Latvijas jaunieši debatēja un pieņēma rezolūcijas par valstij svarīgiem jautājumiem.”

„Latvija uzplauks, attīstīsies un kļūs konkurētspējīga pasaulē, ja tās jaunieši būs izglītoti un pilsoniski aktīvi, ja vienlīdz radoši piedalīsies sabiedriskajā dzīvē, mācību procesā un darba tirgū. Svarīga ir patiesa vēlēšanās līdzdarboties, lai kopīgiem spēkiem pilnveidotu un attīstītu mūsu valsti. Vēlu katram sevī rast vēlmi un spēku pašiem veidot savu un savas valsts nākotni. Iesaistīties, nevis vērot!” uzsver S.Āboltiņa.

Savā 1999.gada rezolūcijā Apvienoto Nāciju Organizācija noteica, ka 12.augusts ir Starptautiskā jaunatnes diena. 2011.gadā šīs dienas moto ir „Izmaini mūsu pasauli”. Jauniešu dienas mērķis ir parādīt sabiedrībai jauniešu iespēju dažādību un veicināt jauniešu radošo darbību.

 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt