Par Saeimas priekšsēdētājas biedru apstiprina Jāni Vucānu

(21.07.2011.)
Galerija

Saeima ceturtdien, 21.jūlijā, par Saeimas priekšsēdētājas biedru ievēlēja Jāni Vucānu (ZZS).

Aizklātā balsojumā ar vēlēšanu zīmēm par J.Vucāna apstiprināšanu amatā balsoja 61 deputāti, savukārt 16 balsoja pret.

J.Vucāns 10.Saeimā ievēlēts no partiju apvienības „Zaļo un Zemnieku savienība” Kurzemes vēlēšanu apgabala. Deputāts ir priekšsēdētāja biedrs Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā, kā arī darbojas Eiropas lietu komisijā, Bērnu un jaunatnes lietu apakškomisijā, Attīstības plānošanas apakškomisijā, kā arī vairākās deputātu grupās sadarbībai ar citu valstu parlamentiem.

Līdz šim Saeimas priekšsēdētājas biedra amatu ieņēma Gundars Daudze (ZZS). Taču Saeima šodienas ārkārtas sesijas sēdē atsauca G.Daudzi no Saeimas Prezidija pēc saņemtā iesnieguma par viņa izstāšanos no Saeimas sastāva.

Saeimas Prezidijs sastāv no Saeimas priekšsēdētāja, diviem viņa biedriem, Saeimas sekretāra un viņa biedra. Priekšsēdētāja prombūtnes laikā viņa pienākumus pilda kāds no biedriem pēc savstarpējas vienošanās. Prezidija locekļi nosaka iekšējo kārtību un darba gaitu Saeimā, dod atzinumus un virza tālāk saņemtās lietas visos Saeimas kārtības rullī paredzētajos gadījumos, sastāda Saeimas sēžu darba kārtību, tiekas ar ārvalstu amatpersonām, kā arī veic virkni citu pienākumu.

Patlaban Saeimas priekšsēdētāja ir Solvita Āboltiņa (Vienotība), priekšsēdētājas biedri Jānis Vucāns (ZZS) un Andrejs Klementjevs (SC), Saeimas sekretārs – Kārlis Šadurskis (Vienotība) un sekretāra biedrs – Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK).

Foto no Saeimas priekšsēdētājas biedra vēlēšanām: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157627121381877/

 

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 30.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
09:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde