Solvita Āboltiņa tiekas ar Gruzijas Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju

(01.03.2011.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa otrdien, 1.martā, tikās ar Gruzijas Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju Zurabu Kharatišvili (Zurab Kharatishvili) un viņa vadīto delegāciju, kas šajās dienās pieredzes apmaiņas vizītē uzturas Latvijā pēc Latvijas Centrālās vēlēšanu komisijas ielūguma.

Sveicot viesus Saeimā, S.Āboltiņa norādīja, ka Latvija divdesmit neatkarības gados ir uzkrājusi būtisku reformu pieredzi, un apliecināja, ka Latvija ir gatava piedāvāt šo pieredzi Eiropas partnervalstīm.

Z.Kharatišvili uzsvēra, ka Gruzija ir ieinteresēta vairāk uzzināt par Latvijas pieredzi vēlēšanu organizēšanā un mūsu valsts paveiktais šajā jomā kalpo par labu piemēru arī citām kaimiņvalstīm. Gruziju interesē gan likumdošanas pieredze šajā jomā, gan vēlēšanu organizēšanas tehniskie aspekti, bet īpaši būtiski patlaban esot panākt sabiedrības uzticību vēlēšanu procesam kopumā. 

Lai arī Latvijā ir izveidota samērā labi funkcionējoša vēlēšanu sistēma, likumdevējs regulāri raugās, vai tajā nav nepieciešami kādu uzlabojumi, norādīja S.Āboltiņa. Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka pirms pēdējām parlamenta vēlēšanām likvidēta tā dēvētā „lokomotīvju” sistēma un deputātu kandidātu tagad var pieteikt tikai vienā vēlēšanu apgabalā. Tas ir būtisks jauninājums, kas panākts sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām, uzsvēra S.Āboltiņa.

Latvijā no 28.februāra līdz 6.martam uzturas Gruzijas Centrālās vēlēšanas komisijas delegācija, kas Latvijā ieradusies, lai iepazītu mūsu valsts pieredzi vēlēšanu administrēšanā un demokrātijas attīstībā.

 

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157626173596258/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/user/SaeimaSAB#p/a/u/0/TUkimR3mnBA
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā