A.Zariņa-Stūre konferencē: mērķis – aktīvāk meklēt risinājumus bērnu un jauniešu psihoemocionālās veselības uzlabošanai

(18.09.2023.)
VideoGalerie

“Šodienas konferences tēma par bērnu un jauniešu psihoemocionālo veselību ir nozīmīga gan izglītības nozarē, gan sabiedrībā kopumā. Par šiem jautājumiem Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā, kuras sastāvā darbojas arī bijušie skolu pedagogi ar plašu pieredzi, ir runāts ļoti daudz. Arī iepriekšējā Saeimā par to tika diskutēts, taču vēlamies, lai tomēr tiktu darīts vairāk, meklējot risinājumus un palīdzot jauniešiem,” pauda Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Agita Zariņa-Stūre, pirmdien, 18.septembrī, parlamentā atklājot konferenci “Bērnu un jauniešu psihoemocionālā veselība – risinājumi izglītības sistēmā”.    

A.Zariņa-Stūre atzīmēja, ka šodien konferences dalībnieki ieskicē būtiskākās tēmas trīs nozīmīgos blokos – atkarība un vardarbība, attiecības un ģimene, vērtības un izglītība. Taču jāatceras būtiskais – pats svarīgākais ir bērns un viņa labklājība. 

“Izglītībā daudz tiek runāts par skolēnu kritisko domāšanu, kur nozīmīga ir spēja vienam otru ne tikai uzklausīt, bet arī sadzirdēt, turklāt arī tad, ja otra cilvēka viedoklis atšķiras. Tādēļ arī šodienas diskusijā, uzklausot un sadzirdot viedokli, arī dažādo, aicinu domāt kritiski,” sacīja komisijas priekšsēdētāja. 

Konferenci organizē Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija sadarbībā ar biedrību “Vecāku Alianse”, lai izceltu aktuālās bērnu un jauniešu psihoemocionālās veselības problēmas un diskutētu par iespējamajiem risinājumiem.


Fotogrāfijas no konferences: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720311275482
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesības

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 11.maijā