Ināra Mūrniece nosoda Krievijas lēmumu atvieglot Krievijas pilsonības piešķiršanu Ukrainas pilsoņiem

(29.04.2019.)
VideoGalerie

“Latvija ir Ukrainas draugs, un Ukraina allaž var rēķināties ar mūsu atbalstu. Nosodu Krievijas prezidenta dekrētu par atvieglotu Krievijas Federācijas pilsonības iegūšanas kārtību tiem Ukrainas pilsoņiem, kuri dzīvo Ukrainas austrumu – Doņeckas un Luhanskas - reģionos. Latvija stingri iestājas par Ukrainas suverenitāti un teritoriālo integritāti,” pirmdien, 29.aprīlī, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, tiekoties ar Ukrainas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Oleksandru Miščenko (Olexandr Mischenko) viņa iepazīšanās vizītes laikā Saeimā.

Latvijas parlamentā valda spēcīgs atbalsts Ukrainai. Deputātu grupā sadarbības veicināšanai ar Ukrainas parlamentu darbojas teju puse no visiem Saeimas deputātiem, kas ir spēcīgs signāls Latvijas solidaritātei, uzsvēra I.Mūrniece.

Sekojot Ukrainas vēlēšanu norisei, pārliecinājāmies par demokrātiju un tiesiskumu Ukrainā. Apsveicam Ukrainas jaunievēlēto prezidentu. Mēs atbalstām Ukrainas transatlantisko integrāciju un demokrātisko reformu procesu gan politiski, gan praktiski, sacīja I.Mūrniece.

Latvija turpinās aktīvi strādāt kopā ar Ukrainu starptautiskos cilvēktiesību formātos, pievēršot uzmanību cilvēktiesību un pamatbrīvību pārkāpumiem pretlikumīgi anektētajā Krimā, apliecināja Saeimas priekšsēdētāja. Pagājušajā nedēļā Saeimas Ārlietu komisija pieņēma paziņojumu par Krimas tatāru deportāciju 75.gadadienas pieminēšanu un atbalstu Krimas prettiesiskās aneksijas neatzīšanas politikai, kuru Saeimas sēdē plānots skatīt maijā.

Ukrainai ir svarīgs Latvijas spēcīgais atbalsts, sacīja O.Miščenko, paužot pateicību arī par Saeimas priekšsēdētājas personīgo ieguldījumu valstu attiecību stiprināšanā. Tāpat vēstnieks atzinīgus vārdus veltīja Latvijas atbalstam karā cietušajiem bērniem no Ukrainas.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157708168846445
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā