Saeimas priekšsēdētāja sveic Gruziju parlamentārisma simtgadē

(04.03.2019.)
VideoGalerie

“Latviju un Gruziju vieno aktīva parlamentārā sadarbība. Apsveicu Gruziju tās parlamentārisma simtgadē,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, tiekoties ar Gruzijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Teu Maisuradzi (Tea Maisuradze), kas bija ieradusies parlamentā iepazīšanās vizītē.

Gruzija allaž var rēķināties ar Latvijas atbalstu tās eiroatlantiskās integrācijas ceļā, un mēs arī turpmāk stingri iestāsimies par Gruzijas suverenitāti un teritoriālo integritāti. Latviju un Gruziju saista ciešs politiskais dialogs un dinamiska sadarbība, un arī 13.Saeimā ir izveidota deputātu grupa sadarbības veicināšanai ar Gruzijas parlamentu, sacīja I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja apliecināja Latvijas ieinteresētību dalīties ar Gruziju demokrātisko reformu pieredzē. Kā atzīmēja I.Mūrniece, reformu process nereti ir grūts gan politiķiem, gan sabiedrībai kopumā, taču ir būtiski to īstenot. I.Mūrniece atzinīgi novērtēja teicamo sadarbību ar Gruziju Austrumu partnerības politikas ietvaros.

Tikšanās laikā Saeimas priekšsēdētāja atzinīgi novērtēja Ziemeļu un Baltijas valstu (NB8) parlamentu spīkeru vizīti Gruzijā 2017.gadā un apliecināja ieinteresētību stiprināt sadarbību starp Gruzijas, Baltijas valstu un Ziemeļvalstu reģiona parlamentiem arī turpmāk.

Gruzijas vēstniece pateicās Latvijai par atbalstu un uzsvēra, ka augstu vērtē Saeimas ieguldījumu parlamentāro attiecību stiprināšanā. Vēstniece apliecināja Gruzijas vēlmi aktivizēt ekonomisko sadarbību, īpaši izceļot sadarbības potenciālu tūrisma jomā. Tāpat puses pārrunāja ciešākas sadarbības iespējas izglītības un kultūras jomā.

Šogad aprit 100 gadi, kopš Gruzijā brīvās un demokrātiskās vēlēšanās tika ievēlēts tās parlaments.


Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157705740065721
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests


Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt