Ināra Mūrniece izceļ Latvijas un Spānijas sadarbību drošības jomā

(15.01.2019.)
VideoGalerie

Sadarbība drošības jomā ir viens no svarīgākajiem Latvijas un Spānijas sadarbības virzieniem, otrdien, 15.janvārī, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, parlamentā tiekoties ar Spānijas Karalistes Valsts padomes prezidenti Mariju Teresu Fernandesu de la Vegu (María Teresa Fernández de la Vega).

Saeimas priekšsēdētāja pateicās Spānijas Valsts padomes prezidentei par svinīgi iesniegto Spānijas karaļa Felipes VI apsveikumu Latvijai valsts simtgadē.

Sarunā abas puses vērtēja Latvijas un Spānijas līdzšinējo sadarbību, izceļot labās divpusējās attiecības, kā arī ciešos kontaktus Eiropas Savienības un NATO līmenī. Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra ieinteresētību attīstīt ciešu Latvijas un Spānijas parlamentāro dialogu arī augstākajā līmenī.

I.Mūrniece Latvijas iedzīvotāju vārdā pateicās Spānijai par aktīvo iesaisti Baltijas reģiona drošības stiprināšanā, tostarp dalību NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā. Spāņu militārais kontingents sniedz būtisku ieguldījumu visa reģiona drošības stiprināšanā, un mēs to vērtējam ļoti augstu.

I.Mūrniece pauda gandarījumu, ka Spānijas Karalistes Valsts padomes prezidente vizītes laikā tiekas ar Saeimas deputātiem, kā arī dodas uz Ādažu militāro bāzi, lai tiktos ar spāņu militārpersonām.

Puses diskutēja arī par dzimumu līdztiesības jautājumiem. Pārrunājot sieviešu līdzdalību politikā, I.Mūrniece pauda gandarījumu, ka 13.Saeimā 30 procenti ievēlēto deputātu ir sievietes.


Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157675596649007
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests


Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt