Ināra Mūrniece ASV kongresmeņiem uzsver transatlantiskās vienotības nozīmi

(02.07.2018.)
VideoGalerie

ASV un Eiropai ir ļoti svarīgi būt vienotām, ņemot vērā starptautiskās drošības izaicinājumus. Latvija augstu vērtē ASV nozīmīgo ieguldījumu Baltijas reģiona drošības stiprināšanā, un mums ir svarīgi, lai ASV turpina savu klātbūtni reģionā. Tā pirmdien, 2.jūlijā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, parlamentā tiekoties ar ASV Kongresa pārstāvjiem.

I.Mūrniece pateicās par ASV Kongresa stingro atbalstu Baltijas valstīm, gan politiski, gan finansiāli stiprinot reģiona drošību un aizsardzību. Latvija augstu vērtē ASV Senāta 9.aprīlī vienbalsīgi pieņemto rezolūciju, apsveicot Baltijas valstis to neatkarības 100.gadadienā, teica Saeimas priekšsēdētāja.

ASV Kongresa delegācija, kuru pārstāvēja senatori Džefs Fleiks (Jeff Flake), Bobs Korkers (Bob Corker), Toms Jūdals (Tom Udall), Kristofers Kūns (Christopher Coons) un Pārstāvju palātas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Eds Roiss (Ed Royce), atzinīgi novērtēja Latvijas rūpes par savu drošību, novirzot aizsardzības budžetam divus procentus no iekšzemes kopprodukta.

Saeimas priekšsēdētāja ar ASV kongresmeņiem pārrunāja arī situāciju Ukrainā, uzsverot nepieciešamību turpināt Krievijai piemēroto sankciju politiku, kamēr netiks pilnībā izpildītas Minskas vienošanās.

Sarunā piedalījās arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš.

 

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157696942124751
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt