Inese Lībiņa-Egnere tiekas ar Eiropas Parlamenta Konstitucionālo lietu komitejas delegāciju

(19.03.2015.)
Galerie

Saeimas priekšsēdētājas biedre un Juridiskās komisijas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere ceturtdien, 19.martā, tikās ar Eiropas Parlamenta (EP) Konstitucionālo lietu komitejas delegāciju.

Sarunā piedalījās arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš, Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Armands Krauze un komisijas deputāte Jūlija Stepaņenko, kā arī Juridiskās komisijas deputāts Gunārs Kūtris. EP Konstitucionālo lietu komiteju pārstāvēja Ģerģs Šepflins (György Schöpflin), Mersedesa Breso (Mercedes Bresso) un Gerolfs Annemanss (Gerolf Annemans).

Tikšanās laikā pārrunātas EP un Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu nacionālo parlamentu sadarbības veicināšanas iespējas. Saeimas priekšsēdētājas biedre uzsvēra: „Ņemot vērā, ka nacionālie parlamenti pārstāv sabiedrību un mums – nacionālo parlamentu deputātiem - ir jāstiprina saikne starp dalībvalstu pilsoņiem un Eiropas līmenī pieņemtajiem lēmumiem, ir nepieciešams veicināt nacionālo parlamentu iesaisti Eiropas līmeņa lēmumu pieņemšanas procesā. Nacionālo parlamentu deputātu ciešāka iesaiste sniegs papildu informāciju un tādējādi ļaus politiķiem plašāk skaidrot vēlētājiem Eiropas lēmumu ietekmi.” I.Lībiņa-Egnere arī atzīmēja, ka tieši šis ir viens no centrālajiem tematiem Latvijas prezidentūras parlamentārās dimensijas darba kārtībā.

Sarunā I.Lībiņa-Egnere parlamentāriešus informēja par Latvijas prezidentūras ES padomē parlamentārās dimensijas aktualitātēm, norādot, ka viens no lielākajiem Saeimas organizētajiem pasākumiem – ES dalībvalstu parlamentu Eiropas lietu komisijas plenārsēde - gaidāms maija noslēgumā. Saeima Latvijas prezidentūras ietvaros kopumā rīko sešus pasākumus – piecus mūsu galvaspilsētā Rīgā un vienu – EP mītnesvietā Briselē.

Pievēršoties ES attīstībai un nākotnei, I.Lībiņa-Egnere īpaši akcentēja nepieciešamību līdzsvarot dziļāku ES integrāciju un dalībvalstu nacionālās identitātes un vērtību saglabāšanu. Savukārt Eiropas nākotnes kontekstā Saeimas priekšsēdētājas biedre sacīja – diskusijā par ES nākotni uzsvars ir jāliek uz ekonomisko izaugsmi.

Tāpat tikšanās laikā pārrunāti arī EP Konstitucionālo lietu komitejas darba kārtības jautājumi, tostarp plānotais ziņojums par Eiropas pilsoņu iniciatīvas īstenošanu.


Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/16836519916/
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 

 

 


Saeimas Preses dienests

Otrdien, 21.maijā
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
08:30  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisijas sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Uzņēmējdarbības attīstības apakškomisijas sēde
12:00  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Nevienlīdzības mazināšanas apakškomisijas sēde
13:30  Saeimas sekretāra biedra Jāņa Grasberga tikšanās ar Kanādas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Brian Szwarc
14:00  Saeimas frakcijas JAUNĀ VIENOTĪBA priekšsēdētāja Edmunda Jurēvica tikšanās ar Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Tang Songgen