Saeimas priekšsēdētāja kopā ar citu valstu augstākajām amatpersonām piedalās Aušvicas atbrīvošanas piemiņas pasākumā

(27.01.2015.)
Galerie

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece otrdien, 27.janvārī, darba vizītē Polijas Republikā kopā ar citu valstu augstākajām amatpersonām piedalījās Aušvicas koncentrācijas nometnes atbrīvošanas 70.gadadienas piemiņas pasākumā. 
Godinot bojāgājušo piemiņu, I.Mūrniece un amatpersonas nolika svecītes pie Upuru pieminekļa, kas veidots no 23 plāksnēm ar uzrakstiem dažādās nometnē lietotajās valodās.

Klātesošos piemiņas pasākumā uzrunāja Polijas prezidents Broņislavs Komorovskis (Bronisław Komorowski). Kopumā pasākumā piedalījās vairāk nekā trīs tūkstoši cilvēku. 
Vizītes laikā I.Mūrniece tikās ar Latvijas Goda konsulu Krakovā Rafalu Bžosku (Rafał Brzoska).

Aušvicas koncentrācijas nometne bija lielākā nacistiskās Vācijas okupētās Polijas teritorijā Otrā pasaules kara laikā. Tiek lēsts, ka nometnē gājuši bojā vairāk nekā miljons cilvēku. 
Šodien tiek atzīmēta 70.gadadiena kopš šajā nometnē ieslodzīto atbrīvošanas.

Saeimas priekšsēdētāju darba vizītē Polijā pavada Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs un deputātu grupas sadarbībai ar Izraēlas parlamentu vadītāja vietnieks Ainars Latkovskis, kā arī deputātu grupas sadarbībai ar Polijas parlamentu vadītājs Ivans Klementjevs.







Saeimas Preses dienests

Svētdien, 5.maijā