Saeimas apmeklētāji atvērto durvju dienā izmanto iespēju nosūtīt īpašu pastkarti

(23.09.2013.)
VideoGalerie

Saeimas nama viesi pirmdien, 23.septembrī, atvērto durvju dienā ar lielu interesi izmantoja vēl nebijušu iespēju nosūtīt īpašu pastkarti ar Saeimas pasta zīmogu uz jebkuru vietu Latvijā.

Daudzi apmeklētāji atzina, ka tā ir unikāla iespēja nosūtīt Saeimas pastkarti savai ģimenei, draugiem un skolai. Kāda Saeimas apmeklētāja sacīja, ka pastkartīti nosūtījusi savam dēlam ar vēlējumu augt par mūsu valsts patriotu, savukārt citi savos vēlējumos pauduši prieku, ka dzīvojam Latvijā.      

Šogad atvērto durvju dienā Saeimas viesi klātienē varēja arī vērot jauniešu kora „Kamēr...” sveikšanu ar izcīnīto uzvaru prestižajā koru konkursā Itālijā un Saeimas Prezidija sēdi.

Tāpat ikvienam bija iespēja aplūkot izstādi „Sports Saeimā”, kurā bija redzami deputātu sporta inventārs, kā arī izcīnītie kausi un godalgas. Savukārt izstādes fotogrāfijas un videosižeti parādīja spilgtākos sacensību un apbalvošanas mirkļus.

Skolēni atvērto durvju dienā izmantoja iespēju uzzināt vairāk par projektu Jauniešu Saeima. Bijušie Jauniešu Saeimas deputāti ar skolēniem dalījās pieredzē un stāstīja, kā kļūt par Jauniešu Saeimas deputātu. Savukārt skolotāji izrādīja lielu interesi par skolu programmu „Iepazīsti Saeimu”, kuras laikā Saeima jau otro gadu dodas uz Latvijas skolām, lai interaktīvā veidā jauniešiem palīdzētu izprast parlamenta darbu. Saeimas nama apmeklējuma laikā šodien lekcijai pieteicās teju 40 skolas no visas Latvijas.

Ekskursiju Saeimas namā aizraujošāku padarīja konkurss, kurā varēja pārbaudīt savas zināšanas un vērību, atbildot uz jautājumiem par parlamenta interjeru.

Katrs parlamenta apmeklētājs saņēma bukletu, kas kalpoja par ceļvedi ekskursijas laikā un būs kā piemiņa no Saeimas apmeklējuma.

Atvērto durvju dienā parlamentu kopumā apmeklēja vairāk nekā 1700 cilvēku. Atvērto durvju diena Saeimā notika jau sesto reizi.


Pareizās atbildes uz atvērto durvju dienas konkursa jautājumiem.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 10.maijā
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
10:00  Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas, Vides, klimata apakškomisijas un Pasaules Dabas Fonda rīkotā konference “Latvijas ūdeņu ilgtspēja un kā to panākt?”