Inese Lībiņa-Egnere aicina Ēģipti aktivizēt sadarbību augstākās izglītības jomā

(22.11.2018.)
VideosGallery

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere ceturtdien, 22.novembrī, tikās ar Ēģiptes ārlietu ministra vietnieku Eiropas lietās Amru Ramadanu (Amr Ramadan). Tikšanās laikā I.Lībiņa-Egnere un A.Ramadans atzinīgi vērtēja pieaugošo Ēģiptes studentu skaitu Latvijā. Pagājušajā mācību gadā Latvijā studēja teju 50 jauniešu no Ēģiptes. I.Lībiņa-Egnere pauda Latvijas vēlmi vēl vairāk padziļināt sadarbību ar Ēģipti šajā jomā. Latvijas augstskolās ir iespējams iegūt kvalitatīvu un starptautiski atzītu izglītību angļu valodā dažādās sfērās, tostarp medicīnā.

I.Lībiņa-Egnere un A.Ramadans pārrunāja ciešākas sadarbības iespējas ekonomikā. Ārējās tirdzniecības apgrozījums ar Ēģipti ir stabils, turklāt šogad vērojams tā pieaugums. Saeimas priekšsēdētājas biedre aicināja noslēgt konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu, uzsverot, ka tas būtu impulss arī aktīvākiem sakariem tirdzniecībā.

Tāpat I.Lībiņa-Egnere aicināja Ēģiptes amatpersonas rast risinājumu Latvijas nepilsoņu ieceļošanas kārtībai Ēģiptē, uzsverot, ka tas ir būtiski aktīvākiem sakariem tūrismā. Saskaņā ar pašreizējo ieceļošanas kārtību Ēģiptē Latvijas nepilsoņiem ir iepriekš jāsaņem vīza vēstniecībā, bet Latvijas pilsoņi to var saņemt uz robežas. Agrāk arī Latvijas nepilsoņi Ēģiptes vīzas varēja noformēt ieceļošanas brīdī.

Saeimas priekšsēdētājas biedre un Ēģiptes ārlietu ministra vietnieks Eiropas lietās bija vienisprātis par nepieciešamību aktivizēt parlamentāro sadarbību, uzsverot to kā priekšnoteikumu ciešākiem sakariem arī citās sfērās.

I.Lībiņa-Egnere aicināja Ēģipti atvērt savu vēstniecību Baltijas valstīs ar rezidences vietu Rīgā, jo tas veicinātu ciešāku divpusējo sadarbību. Tāpat sarunas laikā puses pārrunāja aktuālo situāciju reģionā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157703813079724
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā