Inese Lībiņa-Egnere aicina Taizemes vēstnieku sekmēt vīzu atvieglojumus Latvijas pilsoņiem

(30.10.2018.)
VideosGallery

Latvija ir ieinteresēta attīstīt sadarbību ar Taizemi tūrisma jomā. Lai to sekmētu, Latvijas pilsoņiem būtiski saņemt tādus vīzu atvieglojumus, kādi ir lielākajai daļai Eiropas Savienības (ES) valstu pilsoņu, ceļojot uz Taizemi, otrdien, 30.oktobrī, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, parlamentā tiekoties ar jauno Taizemes Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Sūnthornu Čaijindīpumu (Soonthorn Chaiyindeepum).

I.Lībiņa-Egnere aicināja paātrināt iekšējās procedūras Taizemē, kas nepieciešamas, lai nodrošinātu iespēju Latvijas pilsoņiem uz robežas saņemt vīzu, kas ļautu uzturēties Taizemē uz laiku līdz 30 dienām. Vēstnieks informēja, ka noris aktīvs darbs pie vīzu atvieglojumiem, un Taizeme ir ieinteresēta vienkāršot šo procedūru. Tāpat vēstnieks atzīmēja šogad panākto vienošanos par vīzu atvieglojumiem diplomātisko un dienesta pasu turētājiem.

Saeimas priekšsēdētājas biedre vēstniekam izcēla Latvijas izdevīgo ģeogrāfisko novietojumu, nodrošinot arī ērtus savienojumus ar Skandināvijas valstīm, kas var sekmēt sadarbību gan tūrisma, gan arī transporta un loģistikas jomā.

Kā akcentēja I.Lībiņa-Egnere, Latvijas uzņēmēji ir ieinteresēti attīstīt sakarus Āzijas reģionā. Taizemes tirgū veiksmīgi startējušas Latvijā ražotas elektronikas iekārtas, kā arī kokrūpniecības produkti un pārtikas preces, vienlaikus esam ieinteresēti attīstīt arī farmācijas un mašīnbūves produkcijas eksportu. Vēstnieks apliecināja interesi sadarbībai arī jaunuzņēmumu un informācijas tehnoloģiju jomā.

Saeimas priekšsēdētājas biedre atzinīgi vērtēja atjaunoto Eiropas Savienības un Taizemes politisko dialogu, kas devis impulsu arī aktīvākai Latvijas un Taizemes divpusējai sadarbībai, tostarp vizīšu apmaiņai. Amatpersonas pauda abpusēju gandarījumu par Taizemes parlamenta delegāciju vizītēm Latvijā šī gada aprīlī un maijā, kā arī šī gada jūnijā Taizemē notikušajām abu valstu politiskajām konsultācijām.

Tikšanās laikā puses pārrunāja arī sadarbību starptautiskajās organizācijās, kā arī aktualitātes abu valstu iekšpolitikā.

S.Čaijindīpums Taizemes ārlietu dienestam pievienojies 1984.gadā un šobrīd rezidē Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā.


Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157675047481408
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde