Gundars Daudze ar Turkmenistānas vēstnieku pārrunā iespējas paplašināt sadarbību tranzīta un loģistikas jomā

(06.03.2018.)
VideosGallery

Šis gads ir nozīmīgs, jo atzīmējam 25 gadu diplomātisko attiecību jubileju. Latviju un Turkmenistānu vieno labas divpusējās attiecības, un esam ieinteresēti attīstīt vēl ciešāku sadarbību, it īpaši transporta un loģistikas jomā, otrdien, 6.martā, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze, parlamentā uzņemot jauno Turkmenistānas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Nazarkuliju Šakulijevu (Nazarkuly Shakuliev).

Saeimas priekšsēdētājas biedrs un vēstnieks īpašu uzmanību veltīja tranzīta kravu pārvadājumu tēmai. Pozitīvu ieguldījumu tirdzniecības attīstībā jau šobrīd sniedz konteinervilciens „Baltika - Tranzīts”, kas nodrošina kravu pārvadājumus starp Rīgu un Ašhabadu. Ņemot vērā Latvijas ostu pieredzi tranzīta kravu apkalpošanā, mēs redzam Latviju kā tiltu kravu plūsmām starp Centrālāziju un Ziemeļeiropu, akcentēja G.Daudze.

Mūsu valstis var attīstīt ciešāku sadarbību arī autopārvadājumu nozarē, sacīja G.Daudze, uzsverot, ka Latvija aicinājusi jūnijā rīkot pirmo sēdi Latvijas un Turkmenistānas kopējai komisijai starptautisko autopārvadājumu jomā.

Pievēršoties jautājumam par valstu līgumtiesiskās bāzes pilnveidošanu, G.Daudze pauda cerību, ka drīzumā tiks parakstīts starpministriju līgums par sadarbību veselības nozares un medicīnas zinātnes jomā.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs ar vēstnieku pārrunāja arī aktuālos politiskos notikumus un iespējas aktivizēt politisko dialogu.

N.Šakulijevs Turkmenistānas ārlietu dienestam pievienojies 2012.gadā, un bijis vēstnieks Saūda Arābijā, Kuveitā, Omānā, Bahreinā. Kopš 2015.gada N.Šakulijevs kā Baltkrievijas vēstnieks rezidē Minskā, un šobrīd pilda vēstnieka pienākumus arī Latvijā, Igaunijā un Lietuvā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157688517581270
Video: https://www.youtube.com/watch?v=5yo1sZShvj4
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā