Gundars Daudze aicina Ekvadoras vēstnieku attīstīt sadarbību augstākās izglītības jomā

(23.01.2018.)
VideosGallery

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze otrdien, 23.janvārī, parlamentā uzņemot jauno Ekvadoras Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Lautaro Poso Malo (Lautaro Pozo Malo), aicināja izmantot Latvijas augstskolu studiju piedāvājumu, kā arī pauda interesi par aktīvāku abu valstu augstskolu un zinātnieku sadarbību.

G.Daudze īpaši izcēla iespējas Latvijā studēt angļu valodā medicīnas, zobārstniecības un informācijas tehnoloģiju jomā. Vēstnieks atzinīgi vērtēja Latvijas piedāvātās studiju iespējas eksaktajās zinātnēs, kas varētu piesaistīt studētgribētājus no Ekvadoras.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs un vēstnieks bija vienisprātis, ka Latviju un Ekvadoru vieno labas un konstruktīvas attiecības, uz kuru pamata ir iespējas attīstīt kontaktus dažādās jomās. Latvija ir ieinteresēta sadarboties tranzīta un loģistikas jomā, turklāt varam piedāvāt ne vien brīvostu un dzelzceļa, bet arī speciālo ekonomisko zonu sniegtās priekšrocības, lai, izmantojot īpašo nodokļu režīmu, iekļūtu vienotajā Eiropas Savienības tirgū, norādīja G.Daudze.

Ekvadoras vēstnieks izteica pateicību Saeimai par šī gada janvārī ratificēto Ekvadoras pievienošanās protokolu Eiropas Savienības brīvās tirdzniecības līgumam ar Peru un Kolumbiju. 

Puses bija vienisprātis par nepieciešamību attīstīt parlamentāros kontaktus. Cilvēktiesības, miers un drošība, kā arī ekonomiskā attīstība ir jautājumi, kurus varētu pārrunāt parlamentārā līmenī, norādīja vēstnieks, informējot par Ekvadoras parlamentāriešu plānoto vizīti Eiropā 2019.gadā. Tāpat L.P.Malo pauda interesi par sadarbību ar Latviju enerģētikas un tūrisma jomā. 

Tikšanās laikā puses pārrunāja iespējas attīstīt abu valstu līgumtiesisko bāzi. Latvija ir ieinteresēta turpināt sarunas par vīzu režīma abpusēju atcelšanu diplomātiskā, dienesta un oficiālo pasu turētājiem, vienlaikus noslēdzot readmisijas līgumu, sacīja G.Daudze.

L.P.Malo ir karjeras diplomāts, kurš Ekvadoras ārlietu resoram pievienojies 1978.gadā. L.P.Malo rezidē Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā un vēstnieka pienākumus pilda ne vien Zviedrijā un Latvijā, bet arī Somijā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157691804220164/with/38955029365/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=qC2PEyIMQXc
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde