Ināra Mūrniece pateicas NATO valstu karavīriem par ieguldījumu Latvijas drošībā

(17.11.2017.)
VideosGallery

Esam lepni Saeimā svētku noskaņās uzņemt NATO spēku karavīrus Latvijā. Tik daudz nāciju kopā uz mūsu Latvijas zemes mūsu valsts drošības labad – tas ir spēcīgs solidaritātes signāls, teica Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Saeimā tiekoties ar NATO paplašinātās klātbūtnes daudznacionālās kaujas grupas un Amerikas Savienoto Valstu (ASV) karavīriem, kuri valsts svētku priekšvakarā apmeklēja Latvijas parlamentu. Kopā ar NATO sabiedrotajiem Saeimā viesojās arī Latvijas armijas karavīri.

Saeimas priekšsēdētāja, uzrunājot 110 NATO karavīrus, pateicās Kanādai, Albānijai, Itālijai, Polijai, Slovēnijai, Spānijai un ASV par lielo ieguldījumu Latvijas drošības un aizsardzības stiprināšanā. Tāpat Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka nākamgad Latvijas aizsardzības nozares finansējums sasniegs divus procentus no iekšzemes kopprodukta.

NATO paplašinātās klātbūtnes daudznacionālās kaujas grupas Latvijā mērķis ir stiprināt aizsardzības un atturēšanas spējas alianses austrumos. Latvijā izvietoto kaujas grupu vada Kanāda, un tajā piedalās Albānija, Itālija, Polija, Slovēnija un Spānija. ASV karavīri rotācijas kārtībā Latvijā uzturas kopš 2014.gada, apliecinot ASV nepārtraukto ieguldījumu kolektīvajā drošībā.


Fotogrāfijas no tikšanās: https://www.flickr.com/photos/saeima
Video: https://www.youtube.com/watch?v=VyWLKV5fMmE
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

 Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā