Atvērto durvju dienā Saeimu apmeklē teju 1700 interesentu

(29.09.2017.)
VideosGallery

Piektdien, 29.septembrī, Saeima jau desmito gadu pēc kārtas savas durvis vēra apmeklētājiem. Šajā dienā ikvienam Atvērto durvju dalībniekam par godu gaidāmajai valsts simtgadei bija iespēja iepazīt mūsu valsts karoga vēsturi. Īpaši aktīvi Saeimu šogad apmeklēja skolu jaunieši.

Parlamenta viesiem par valsts simbolu – karogu - stāstīja īpaši šim pasākumam veidota animācija, vēstot par sarkanbaltsarkano karogu kopš tā pirmsākumiem līdz mūsdienām, tā nozīmi latviešu tautas nacionālās apziņas veidošanā un juridiskā statusa nostiprināšanu.

Saeimas viesi varēja arī aplūkot gleznu “Tautas veidots Latvijas karogs”, kas tapusi no stilizētā karoga, ko pagājušajā gadā īpašā mākslas performancē pie Saeimas nama veidoja festivāla “Staro Rīga!” apmeklētāji. Daudzi apmeklētāji izmantoja iespēju ierakstīt savu vārdu mūsu sarkanbaltsarkanā karoga digitālajā versijā - mājaslapā www.musukarogs.lv. To vēl joprojām var izdarīt attālināti no jebkuras vietas pasaulē.

Apmeklētāji varēja arī iepazīt Jēkaba ielas namam veltītās izstādes “Saeimas ēkai – 150” ekspozīciju. Tās vēsturiskie materiāli, dokumentu oriģināli un fotogrāfijas stāsta par tā pārtapšanu no Vidzemes bruņniecības nama par parlamentu.

Kā ik gadu, arī šoreiz parlamenta viesi varēja apskatīt Sēžu zāli, kur katru ceturtdienu deputāti sanāk uz sēdēm, Sarkano zāli, Dzelteno zāli, Balsošanas zāli, Viesu zāli un Balto zāli. Apskatot parlamenta reprezentācijas telpas, apmeklētājiem bija iespēja klātiene vērot oficiālo fotografēšanos, Saeimas priekšsēdētājas biedrei Inesei Lībiņai-Egnerei tiekoties ar NATO Parlamentārās asamblejas prezidentu un Eiropas Komisijas viceprezidentu. Tāpat interesenti varēja aplūkot arī citas reprezentācijas telpas, kuras ikdienas parlamenta ekskursiju laikā nav pieejamas.

Parlamenta apmeklētāji šodien aktīvi izmantoja iespēju piedalīties erudīcijas konkursā un saviem tuvajiem uz jebkuru vietu Latvijā bez maksas nosūtīt valsts karogam veltītu pastkarti.

Turpinot informatīvi izglītojošos projektus, skolu jaunieši varēja iegūt informāciju par parlamenta īstenotajiem projektiem jauniešiem, tostarp skolu programmu “Iepazīsti Saeimu” un projektu “Jauniešu Saeima”.

 

Fotogrāfijas no 10.Atvērto durvju dienas Saeimā: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157686704966760
Videosižets: https://www.youtube.com/watch?v=SCsHtWU6uBg
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā