Ināra Mūrniece Kanādas Senāta spīkeram: Kanāda ir ļoti spēcīgs Latvijas sabiedrotais

(13.09.2017.)
VideosGallery

Kanāda ir ļoti spēcīgs Latvijas sabiedrotais reģiona drošības stiprināšanā, un esam gandarīti, ka mūsu sadarbība veiksmīgi attīstās arī citās jomās - ekonomikā, izglītībā un kultūrā. To trešdien, 13.septembrī, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, parlamentā uzņemot Kanādas parlamenta Senāta spīkeru Džordžu Fēriju (George J.Furey).

Saeimas priekšsēdētāja pateicās par NATO kaujas grupas vadību Latvijā. NATO spēku klātbūtne sūta skaidru signālu, ka esam vienoti. Latvija dara visu, lai iespējami labāk uzņemtu sabiedroto spēkus Latvijā, teica I.Mūrniece un pauda gandarījumu, ka kopā ar Kanādas spīkeru apmeklēs Ādažu militāro bāzi. 

I.Mūrniece uzsvēra, ka Latvija ir ļoti ieinteresēta paplašināt ekonomisko sadarbību ar Kanādu. Plašākas iespējas mūsu uzņēmējiem paver Eiropas Savienības un Kanādas Visaptverošais ekonomikas un tirdzniecības nolīgums (CETA), kurš jau drīzumā tiks provizoriski piemērots. „Esam gandarīti, ka Latvija bija pirmā Eiropas Savienības dalībvalsts, kas to ratificēja,” atzīmēja Saeimas priekšsēdētāja. 

I.Mūrniece un Dž.Fērijs bija vienisprātis, ka Latvijai un Kanādai ir daudzveidīgas iespējas izglītības jomā, turpinot veiksmīgo sadarbību starp augstskolām.

Kanādas parlamenta Senāta spīkers un viņa vadītā delegācija oficiālā vizītē Latvijā uzturēsies līdz 16.septembrim.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157686594251324
Video: https://www.youtube.com/watch?v=rGCz49eMv7k
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta