Ināra Mūrniece, vēlot ukraiņu bērniem laimīgu bērnību, Saeimas namā atklāj projekta “Bērni par mieru visā pasaulē” pasākumu

(17.03.2016.)
VideosGallery

“Mēs kā uzticams sabiedrotais un patiess draugs vēlam ukraiņu tautai veidot tādu dzīvi, kādu tā pati vēlas – brīvu, demokrātisku un eiropeisku valsti, kurā nav kara un kurā bērniem ir saulaina un laimīga bērnība,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece šodien, 17.martā, Latvijas parlamentā uzrunājot starptautiskā projekta “Bērni par mieru visā pasaulē” dalībniekus. 

Uzrunājot ukraiņu bērnus, Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Ukrainas parlamentu vadītājs Ainārs Mežulis atzīmēja, ka šī akcija ir apliecinājums tam, ka bērni bieži vien var paveikt to, kas nav pa spēkam pieaugušajiem. “Pieaugušajos mēdz neieklausīties, taču bērni ir jāsadzird, jo viņi vienmēr atgādinās par apsolīto,” sacīja A.Mežulis un vēlēja akcijas simbolam – miera balodim – lidot un nest mieru ne tikai Ukrainā, bet arī visā pasaulē, lai bērni varētu dzīvot mierīgi un laimīgi. 

Savukārt Ukrainas vēstnieks Latvijā Jevgenijs Perebijnis (Yevgen Perebyinis) pateicās Latvijai par sniegto iespēju ukraiņu bērniem atveseļoties pēc traģiskajiem notikumiem Ukrainā un pagājušā gada vasarā Jūrmalā sarīkoto sirsnīgo atbalsta koncertu karadarbībā cietušajiem bērniem. Vēstnieks pateicās arī Ungārijas konsulātam Ukrainā par miera akcijas aizsākšanu, un pauda cerību, ka pieaugušie sadzirdēs bērnu miera vēlējumus. 

Saeimas namā šodien norisinājās starptautiskā projekta “Bērni par mieru visā pasaulē” pasākums, lai paustu atbalstu Ukrainas miera centieniem un mieram visā pasaulē. Tajā piedalījās Saeimas priekšsēdētāja, Prezidija locekļi, deputāti, Ukrainas vēstnieks Latvijā, Ungārijas vēstniece Latvijā Adriena Millere (Adrien Müller), kā arī projekta rīkotāji un bērni no Ukrainas un Rīgas Ukraiņu vidusskolas. 

Ukrainas atbalstam un mieram visā pasaulē bērni kopā ar deputātiem un klātesošajiem veidoja Latvijas karti, kurai piestiprināja simboliskus papīra miera baložus ar saviem miera vēlējumiem. 

Projekts “Bērni par mieru visā pasaulē” aizsākts Ukrainā pagājušā gada decembrī pēc Ungārijas konsulāta Ivano-Frankovskas pilsētā iniciatīvas. Projekta ietvaros pasākumi norisinājušies arī Ungārijā, Rumānijā, Bulgārijā, Slovākijā, Čehijā un Austrijā, un šonedēļ atbalsta pasākums mieram Ukrainā un visā pasaulē notika arī Lietuvas parlamentā. 

Akcija turpināsies līdz Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai 1.jūnijā, kad noslēguma pasākumā Ukrainā plānots prezentēt 35 Eiropas valstu kartes ar bērnu miera baložu vēstījumiem.
 

Fotogrāfijas no pasākuma: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157663715827673
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesības

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 2.maijā
09:00  Saeimas 2024.gada 2.maija kārtējā sēde
10:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
17:00  2024.gada 2.maija atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem