Bērnus Ukrainā iepriecina Saeimas deputātu un darbinieku sarūpētās svētku dāvanas

(05.01.2016.)
Gallery

Ukrainas bērnunama zēni un meitenes gadu mijas fotosveicienā sirsnīgi pateicas par Latvijas parlamenta sagādāto svētku pārsteigumu – Ziemassvētku labdarības akcijā sarūpētajām dāvanām. Šoreiz tradicionālajā labdarības akcijā Saeimas deputātu un darbinieku gādātās dāvanas aizceļoja uz Ukrainas Čerņigovas bērnu sociālo centru, sūtot siltus sveicienus no Latvijas un iepriecinot tos, kas to gaida visvairāk.

Čerņigovas bērnu sociālajā centrā 34 mītošie bērni dāvanas un sveicienus no Latvijas saņēma Jaungada pasākumā. Saeimas deputāti un darbinieki labdarības akcijā piepildīja bērnu sapņus, nosūtot lietas, kuras meitenes un zēni bija norādījuši kā visvairāk gaidītās – apģērbu, sporta inventāru un rotaļlietas. Tāpat Saeimā saziedoti līdzekļi divu televizoru un rotaļlietu iegādei divām centra bērnu atpūtas telpām.

Līdz ar dāvanām bērni saņēma arī piparkūku sirdis, ko Ziemassvētku radošajā darbnīcā pie Saeimas nama šefpavāra Raimonda Zommera vadībā glazēja parlamenta deputāti un darbinieki kopā ar Rīgas Ukraiņu vidusskolas skolēniem.

Ziemassvētku labdarības akcija Latvijas parlamentā aizsākta pirms vairākiem gadiem. Šī bija jau sestā reize, kad parlaments organizēja Ziemassvētku radošo darbnīcu.

Labdarības akcija, sniedzot palīdzīgu roku Ukrainai, šogad rīkota pēc Baltijas Asamblejas aicinājuma. Tajā iesaistījās visu trīs Baltijas valstu parlamenti.

Ziemassvētku dāvanas bērniem Ukrainā nogādātas sadarbībā ar Valsts akciju sabiedrību Latvijas Pasts un Latvijas konsulātu Čerņigovas apgabalā.

 

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157662493117319
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 16.maijā
09:00  Saeimas 2024.gada 16.maija kārtējā sēde
10:30  Izstādes "Nācijas simbols. Ukraiņu višivanka" atklāšana
17:00  2024.gada 16.maija atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem