Saeimas deputāti un darbinieki sarūpējuši Ziemassvētku dāvanas Ukrainas bērniem

(17.12.2015.)
VideosGallery

Saeimas deputāti un darbinieki, vienojoties labdarības akcijā, sarūpējuši Ziemassvētku dāvanas Ukrainas bērniem. Akcijas noslēgumā ceturtdien, 17.decembrī, tradicionālajā Ziemassvētku radošajā darbnīcā Saeimas Prezidijs, parlamenta deputāti un darbinieki kopā ar Rīgas Ukraiņu vidusskolas skolēniem šefpavāra Raimonda Zommera pavadībā dekorēja piparkūku sirdis.

Labdarības akcija, sniedzot palīdzīgu roku Ukrainai, šogad tiek rīkota pēc Baltijas Asamblejas aicinājuma. Tajā iesaistījušies visu trīs Baltijas valstu parlamenti.

Saeimas deputāti un darbinieki sarūpējuši svētku dāvanas 34 Čerņigovas bērnu sociālā centra bērniem, kuri šajos svētkos vēlas saņemt apģērbu, sporta inventāru un rotaļlietas. Tāpat parlamentā saziedoti līdzekļi divu televizoru un rotaļlietu iegādei divām centra bērnu atpūtas telpām. Arī šodien dekorētās piparkūkas tiks nosūtītas sociālā centra meitenēm un zēniem.

Tās rotātas ar glazūru, kas iekrāsota ar dabīgām krāsvielām no bietēm, burkāniem un kakao. Ziemassvētku labdarības akcija Latvijas parlamentā aizsākta pirms vairākiem gadiem. Šī ir jau sestā reize, kad parlaments organizē Ziemassvētku radošo darbnīcu.

Piedalīties radošajā darbnīcā pie Saeimas nama bija aicināts ikviens interesents, lai, izbaudot dāvināšanas prieku, ar gaišām emocijām kopā sagaidītu Ziemassvētkus.

Ziemassvētku dāvanas bērniem Ukrainā tiks nogādātas sadarbībā ar Valsts akciju sabiedrību Latvijas Pasts un Latvijas konsulātu Čerņigovas apgabalā.

 

Fotogrāfijas no pasākuma: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157662437480896
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas

 


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 18.maijā
19:00  Muzeju nakts Saeimā. Ekspozīcija “Latvija ES un NATO 20”