Saeimas namā rīt atklās valsts svētkiem veltītā jauniešu fotokonkursa uzvarētāju darbu izstādi

(11.11.2015.)
Gallery

Ceturtdien, 12.novembrī, Saeimas nama Lielajā vestibilā tiks atklāta valsts svētkiem veltītā jauniešu fotogrāfiju konkursa “Tev mūžam dzīvot, Latvija!” uzvarētāju darbu izstāde un sveikti fotodarbu autori. 

Izstādi atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, un jauniešus uzrunās arī Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis, kā arī Rekrutēšanas un jaunsardzes centra direktors Druvis Kleins. Pasākumā piedalīsies arī viceadmirālis Gaidis Zeibots. 

Žūrija kā uzvarētājus izvēlējās 14 darbus, kurus iesūtīja 13 autori. Tie ir - Justīne Atiķe no Rīgas 6.vidusskolas, Solvita Avota no Latvijas Universitātes,  Evelīna Bantauska no Viesītes vidusskolas, Nacionālo bruņoto spēku kandidāte Una Ellere, Aivija Gritāne no Balvu Valsts ģimnāzijas, Dāvis Kairis no Rīgas 19.vidusskolas, Jelena Levicka no Tukuma 3.pamatskolas, Dārta Liepiņa no Madlienas vidusskolas, Gita Pērkone no Aknīstes vidusskolas, Dainis Rižkins no Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas, Kristīne Romanovska no Rīgas 72.vidusskolas, Monta Ševļakova no Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas un Laura Ziediņa no Biznesa augstskolas “Turība”. 

Viesojoties Saeimā, jauniešiem paredzēta ekskursija pa Saeimas namu, kā arī Aizsardzības komisijas apmeklējums. Savukārt pēc viesošanās parlamentā konkursa uzvarētāji dosies uz Lielvārdi, kur apmeklēs Gaisa spēku aviācijas bāzi. 

Fotogrāfiju konkurss „Tev mūžam dzīvot, Latvija!” norisinājās no 23.oktobra līdz 5.novembrim, un jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem tika aicināti fotogrāfijā attēlot Latvijas valsts svētku svinēšanu, lietas, kas simbolizē nacionālo pašapziņu un lepnumu vai arī Latvijas dabu un pilsētvidi. Žūrija kopumā vērtēja 187 fotogrāfijas, kuras konkursam iesūtīja 85 autori. 

Konkursu rīkoja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija sadarbībā ar Rekrutēšanas un jaunsardzes centru. 

Fotoizstādes atklāšana Saeimas namā ceturtdien, 12.novembrī, notiks pulksten 10.35, savukārt jauniešu ierašanās Gaisa spēku aviācijas bāzē Lielvārdē plānota pulksten 13.30. 

Konkursa uzvarētāju darbi: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157660977222116 

Informācija medijiem:
Plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, kuri vēlas atspoguļot konkursa uzvarētāju viesošanos Gaisa spēku aviācijas bāzē Lielvārdē, aicinām līdz 11.novembra pulksten 16.00 pieteikties Saeimas Preses dienestā pa tālruni 67087266, 29190018 vai e-pastu prese@saeima.lv.

 

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 16.jūnijā