Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece: Zemessardze rada drošības sajūtu

(07.10.2015.)
Gallery

“Zemessargi ir cilvēki, uz kuriem sabiedrība var paļauties, un tas rada drošības sajūtu. Par to, cik būtiska ir drošības sajūta, sabiedrībā tiek domāts un runāts aizvien vairāk, it sevišķi, ņemot vērā ģeopolitisko situāciju, kādā šobrīd dzīvojam. Neapšaubāmi, ir svarīga aizsardzības sistēmas pilnveidošana. Tomēr visa pamatā ir cilvēku patriotisms un profesionālā motivācija,” to uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, otrdien, 6.oktobrī, tiekoties ar Zemessardzes 3.novada Studentu bataljona zemessargiem. Saeimas priekšsēdētāja ir tikusies ar visu novadu zemessargiem. 

Zemessargi ieskicēja gan Studenta bataljona vēsturi, gan problēmas, kā arī dalījās pārdomās par nozīmīgiem politiskiem jautājumiem. 

Zemessargi atzina, ka ir drošības un aizsardzības nozares uzņēmumi un komersanti, kuri labprāt ziedotu līdzekļus zemessardzes attīstībai. To šobrīd traucē likuma normas, kuras Zemessardzes Studentu bataljons aicina pārskatīt. 

 “Lieliski, ka šādās tikšanās reizēs varam atklāti pārrunāt problēmas, kopīgi meklējot risinājumu,” atzina I.Mūrniece. 

Dienesta pienākumus Studentu bataljonā veic vairāk nekā 600 zemessargu un vairāk nekā 100 zemessardzes veterāni. Daļa no zemessargiem ir studenti un pasniedzēji no Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes un citām augstskolām. Taču bataljonam var pievienoties arī tie, kuri nav saistīti ar kādu no augstskolām.

Foto no tikšanās: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157659125968889
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 18.maijā
19:00  Muzeju nakts Saeimā. Ekspozīcija “Latvija ES un NATO 20”