Ināra Mūrniece, pasniedzot pateicības rakstus barikāžu laika dalībniekiem, pateicas par varonību Atmodas laikā

(20.01.2016.)
VideosGallery

“Varonībai ir par maz ar vienkāršu paldies, par to es jūsu visu priekšā noliecu galvu. Pieņemiet šo vissirsnīgāko pateicību gan manā, gan Latvijas valsts vārdā,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece trešdien, 20. janvārī, Saeimas namā pasniedzot pateicības rakstus 1991.gada barikāžu laika dalībniekiem.

“Šodien pieminam arī tos, kuri pirms 25 gadiem barikādēs ir atdevuši savas dzīvības,” teica I.Mūrniece, uzsverot, ka tolaik janvāra dienas nebija vienkāršas un visa Latvija, aizturējusi elpu, sekoja līdzi spraigajiem notikumiem. “Tas bija ļoti īpašs laiks. Šī diena liek daudz ko pārdomāt. Vai mēs spējam elpot tik vienotā ritmā kā toreiz. Katram sev ir jāuzdod jautājums, kā būtu, ja tas notiktu šodien.”

Mums katram ir savi barikāžu laika stāsti, kuriem ir īpaša vērtība, atzina Saeimas priekšsēdētāja. “Šorīt piemiņas dievkalpojumā mācītājs teica - kaut mēs visi vēlreiz varētu dzert pie ugunskura tādu tēju, kādu dzērām barikāžu laikā, un visi vēlreiz izjust šo kopības garu. Ļoti gribētos, lai tas būtu arī ikdienā – vairāk cilvēciskas vienkāršības - un lai vienaldzīgi viens otram nepaietu garām.”

Pateicības rakstu barikāžu dalībniekam piešķir par 1991.gada janvārī un augustā parādīto drošsirdību, pašaizliedzību un iniciatīvu, par ieguldījumu organizatoriskajā un apgādes darbā, kā arī par barikāžu dalībnieku morālo un materiālo atbalstīšanu. To piešķir tikai tādai personai, kas nav apbalvota ar 1991. gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi. 

Vairāk nekā 30 tūkstoši barikāžu dalībnieku jau ir apbalvoti ar 1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi, taču, ņemot vērā aizvien lielo cilvēku interesi godināt un izteikt pateicību par paveikto, Barikāžu piemiņas zīmes valde nolēma iedibināt pateicības rakstu.

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157663761521305
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Svētdien, 5.maijā